Зачленување на проз
스레드 게시자: Sandra Neshova Krajchev
Sandra Neshova Krajchev
Sandra Neshova Krajchev  Identity Verified
마케도니아(구유고마케도니아공화국)
Local time: 04:33
영어에서 마케도니아어
+ ...
Feb 22, 2009

Драги колеги,

Има голем дел од вас што сте членови на проз. Размислувам и јас да се зачленам, но најпрво сакам да ве прашам кое е вашето искуство со членството. Дали на почетниците им прпорачувате зачленување или само регистрацијата им е доволна. Зашто ако платам 129 $ барем да знам што добивам со тоа. Ги прочитав упатствата за членство, но сакам да го слушнам вашето мислење.

Однапред фала

Sashenka Ljuben
Sashenka Ljuben  Identity Verified
마케도니아(구유고마케도니아공화국)
회원(2005)
영어에서 마케도니아어
+ ...
Зачлени се! Дефинитивно! Mar 13, 2009

Здраво Сандра,

Јас бев регистрирана како неплатен член отприлика 2 години пред да станам платен член на проз. Меѓутоа, многу работи што се објавуваа на проз. имаа ограничување дека само платените членови можат да аплицираат за работата. Откако се зачленив и си плаќам
... See more
Здраво Сандра,

Јас бев регистрирана како неплатен член отприлика 2 години пред да станам платен член на проз. Меѓутоа, многу работи што се објавуваа на проз. имаа ограничување дека само платените членови можат да аплицираат за работата. Откако се зачленив и си плаќам секоја година 120 евра, работите се мрднаа од нулта точка. Не само што се појавуваш понапред на листата на преведувачи во товјата јазична комбинација, туку и самите агенции те гледаат со поинакви очи, те гледаат како професионалец. Многу почесто ќе те контактираат и директно преку проз. Дефинитивно се исплатува да се зачлениш.

Со среќ,
Сашенка
Collapse

Sandra Neshova Krajchev
Sandra Neshova Krajchev  Identity Verified
마케도니아(구유고마케도니아공화국)
영어에서 마케도니아어
+ ...
주제 스타터
blagodaram Mar 16, 2009

Blagodaram Sashenka za sovetot. Veke kontaktirav so nekoi kolegi od Srbija i tie mi go kazaa istoto.

Pozdrav,
Sandra

maja.freelan (X)
maja.freelan (X)
독일어에서 마케도니아어
+ ...
Банкарска провизија May 8, 2009

Ми интересира ако може некој да ми каже, колку имате платено банкарска провизија при зачленувањето?

Сигурна сум дека за он лајн плаќања со кредитна картичка треба да се плати провизија, само се надевам дека таа нема да биде превисока...

Поздрав,
Маја

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

이 포럼의 관리자
Milena Chkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Зачленување на проз

Wordfast Pro
Translation Memory Software for Any Platform

Exclusive discount for ProZ.com users! Save over 13% when purchasing Wordfast Pro through ProZ.com. Wordfast is the world's #1 provider of platform-independent Translation Memory software. Consistently ranked the most user-friendly and highest value

Buy now! »
Trados Studio 2022 Freelance
The leading translation software used by over 270,000 translators.

Designed with your feedback in mind, Trados Studio 2022 delivers an unrivalled, powerful desktop and cloud solution, empowering you to work in the most efficient and cost-effective way.

More info »