주제 내 페이지:   < [1 2]
Сосем нова на ПроЗ
스레드 게시자: Oeilet (X)
Sanja Gjurova
Sanja Gjurova
호주
Local time: 14:26
영어에서 마케도니아어
+ ...
Здружение за преведувачи??? Jul 30, 2011

Здраво на сите,

Малку доцна упаѓам на форумов, но ме заинтригираа некои информации, конкретно во врската со основањето на„Здружение за преведувачи“. Јас во моментов работам на магистерска, на тема „Професионализација на толкувањето“, па независно што се работи за
... See more
Здраво на сите,

Малку доцна упаѓам на форумов, но ме заинтригираа некои информации, конкретно во врската со основањето на„Здружение за преведувачи“. Јас во моментов работам на магистерска, на тема „Професионализација на толкувањето“, па независно што се работи за толкување (а не преведување), сепак блискоста не е занемарлива, со оглед на тоа дека професионализацијата се одвива на сличен начин.

Значи би сакала, доколку имате време, малку повеќе информации да ми дадете во врска со таа иницијатива, кога, како, што, итн. ќе се основа или веќе е основана? ЈА ПОЗДРАВУВАМ! Пред се, затоа што многу добро сум запознаена со случувањата надвор од Македонија на тој план и знам што може да значи тоа за преведувачите кај нас во идинина.

Поздрав,

Сања
Collapse

주제 내 페이지:   < [1 2]

To report site rules violations or get help, contact a site moderator:

이 포럼의 관리자
Milena Chkripeska[Call to this topic]

You can also contact site staff by submitting a support request »

Сосем нова на ПроЗ

Trados Business Manager Lite
Create customer quotes and invoices from within Trados Studio

Trados Business Manager Lite helps to simplify and speed up some of the daily tasks, such as invoicing and reporting, associated with running your freelance translation business.

More info »
Pastey
Your smart companion app

Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.

Find out more »