Наплата преку...? 스레드 게시자: Sandra Neshova Krajchev
|
Здраво,
Ми треба помош колку што е можно побрзо.
Досега сум работела само за домашни компании и наплатувањето и данокот се реализирале без никакви проблеми.
Проблем се јави деновиве кога треба да наплатам од странска компанија. Се работи за мала сума на пари, �... See more Здраво,
Ми треба помош колку што е можно побрзо.
Досега сум работела само за домашни компании и наплатувањето и данокот се реализирале без никакви проблеми.
Проблем се јави деновиве кога треба да наплатам од странска компанија. Се работи за мала сума на пари, но морам да се научам каков е процесот. Имам сметка во Комерцијална банка и тоа и Маестро и Виса картички и ги прашав дали можам да примам пари и како. Но, и тие не знаат точно да ми одговорат. Се регистрирав на Moneybookers, но во банка ми велат дека не е можно да се префрлат пари така.
Како што кажав, се работи за мала сума на пари, точно за да видам како функционира процесот. Ве молам, помагајте.
Кажете ми кои други опции ми стојат на располагање.
Поздрав,
Сандра ▲ Collapse | | | Moneybookers | Jan 13, 2011 |
Здраво Сандра,
Кога се работи за мала сума на пари, каков и да постои начин, нема да ти се исплатат само банкарските трошоци. Она што јас би ти го предложила е или Western Union (нормално, под услов клиентот да си ги плати трошоците што произлегуваат од таа трансакција) или Money... See more Здраво Сандра,
Кога се работи за мала сума на пари, каков и да постои начин, нема да ти се исплатат само банкарските трошоци. Она што јас би ти го предложила е или Western Union (нормално, под услов клиентот да си ги плати трошоците што произлегуваат од таа трансакција) или Moneybookers па доколку не ти требаат во моментот, да ги оставиш да ти стојат на сметка на Moneybookers. Кога ќе решиш да ги префрлиш од таму на сметка во наша банка, слободно стори го тоа без никаков проблем, банката ќе ги добие парите, а и ти 
Поздрав,
Габи ▲ Collapse | | |
Каква е состојбата со овие услуги во МК?
Кога се предвидува да проработи PayPal во Македонија?
(малку off-topic со она што ја интересира Сандра, но сепак се работи за наплата) | | |
Габи, ти благодарам за одговорот.
Веќе ги известив дека сакам да ги добијам парите преку Moneybookers. А, бев и во банката и ми рекоа дека без проблем може да се префрлат на мојата сметка. Само не знам колку ќе биде провизијата и дали воопшто се исплати да ги префрлувам.
... See more Габи, ти благодарам за одговорот.
Веќе ги известив дека сакам да ги добијам парите преку Moneybookers. А, бев и во банката и ми рекоа дека без проблем може да се префрлат на мојата сметка. Само не знам колку ќе биде провизијата и дали воопшто се исплати да ги префрлувам.
Јасна, имаше најавувања дека PayPal ќе проработи годинава, но точно кога немам информација. Можеби колегите кои имаат повеќе искуство со овие работи знаат нешто.
Поздрав,
Сандра
[Edited at 2011-01-14 07:40 GMT] ▲ Collapse | | | To report site rules violations or get help, contact a site moderator: You can also contact site staff by submitting a support request » Наплата преку...? Anycount & Translation Office 3000 | Translation Office 3000
Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.
More info » |
| Protemos translation business management system | Create your account in minutes, and start working! 3-month trial for agencies, and free for freelancers!
The system lets you keep client/vendor database, with contacts and rates, manage projects and assign jobs to vendors, issue invoices, track payments, store and manage project files, generate business reports on turnover profit per client/manager etc.
More info » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |